کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی

سود پرک کاستیک
کاربردهای سود پرک کاستیک
ژانویه 30, 2023
کاربرد سود پرک برای تصفیه آب
کاربرد سود پرک برای تصفیه آب
فوریه 9, 2023

کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی

کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی

برخی بر این باوراند که رگه‌هایی از سود پرک در تولید و نگهداری هر غذایی که می‌خوریم وجود دارد. مردم ممکن‌است حتی نام سود پرک را نشنیده‌باشند، اما هر روز با آن در تماس هستند. سود پرک به دلیل خاصیت قلیایی قوی، هم به صورت سنتی و هم مدرن در صنایع غذایی استفاده می‌شود. در این مقاله از پاکدانمهر قصد داریم به بررسی کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی در صنایع غذایی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی به طور کلی به چهار دسته لایه برداری شیمیایی، نگهداری مواد غذایی، فرآوری مواد غذایی و استفاده از تیتراسیون در صنایع غذایی طبقه‌بندی می‌شوند که در زیر توضیح داده شده است.

سود کاستیک

لایه‌برداری شیمیایی مواد غذایی

یکی از کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی لایه‌برداری شیمیایی مواد غذایی است. کنسرو کردن رایج‌ترین کاربرد لایه‌برداری مواد غذایی در صنایع غذایی است. برای مقرون‌به‌صرفه بودن برای مصارف صنعتی، فرآیند پوست کندن باید ساده، سریع و ارزان باشد، تا جایی که ممکن‌است گوشت میوه کمتر از بین برود و سود پرک تمام این الزامات را برآورده کند.

تولیدکنندگان با تغییر غلظت محلول سود پرک مورد استفاده و همچنین مدت زمان غوطه‌ورشدن میوه‌ها در محلول، زمان و دقت پوست‌گیری را کنترل می‌کنند. علاوه‌بر‌این، لایه‌برداری با سود پرک، اثر قهوه‌ای‌شدن آنزیمی را کاهش می‌دهد (اثری که باعث می‌شود میوه بدون پوست هنگام قرار گرفتن در معرض هوا قهوه‌ای شود).

این روش برای طیف گسترده‌ای از میوه‌ها با ضخامت‌های پوستی متفاوت از جمله گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، گلابی، زردآلو، آلو، هلو، هویج و غیره قابل استفاده است.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
سود پرک را بیشتر بشناسیم

برای مطالعه مقاله «کاربردهای سود پرک کاستیک» کلیک کنید.

کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی؛ نگهداری مواد غذایی

نگهداری غذا به روش‌های جلوگیری‌از فاسد شدن غذا اشاره دارد. در این زمینه، فساد به جلوگیری از رشد باکتری‌ها، کپک‌ها، میکروارگانیسم‌ها و اکسیداسیون میوه (که باعث خشک‌شدن میوه می‌شود) اطلاق می‌شود.

روش‌ها و دیدگاه‌های مختلفی در مورد نگهداری مواد غذایی وجود دارد. برخی از روش‌ها مانند انجماد و نگهداری با فشار بالا، دما و فشار محیط را کنترل می‌کنند. برخی از روش‌ها غذا را جدا می‌کنند، مانند بسته‌بندی در خلاء، کنسرو کردن و دفن کردن، در حالی که روش‌های دیگر، مانند کشیدن سیگار و پرتودهی، غذا را در معرض ماده دیگری قرار می‌دهند.

در نهایت برخی روش‌ها مانند ترشی کردن، مربا کردن، نمک پاشی و استفاده از کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی محیطی مناسب برای جلوگیری از فساد مواد غذایی ایجاد می‌کند. مکانیسم نگهداری در روش استفاده از سود پرک به این صورت است که سود پرک محیطی قلیایی ایجاد می‌کند که فعالیت باکتری‌ها را به‌شدت کاهش می‌دهد.

فرآوری مواد غذایی

یکی دیگر از کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی فرآوری مواد غذایی است. در بیشتر صنایع غذایی، ظاهر، جنس و طعم و مزه محصولات از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است. سود پرک اغلب در این رابطه برای افزایش رنگ یا طعم غذا استفاده می‌شود.

زیتون به دلیل وجود ماده‌ای به نام اولئوروپین طعم تلخی دارد. استفاده از محلول‌های قلیایی مانند محلول سود پرک می‌تواند مولکول‌های اولئوروپئین را تجزیه کرده و تلخی زیتون را کاهش دهد. همچنین گوشت زیتون را نرم کرده و ظاهری تازه و سبز به آن می‌بخشد. سود پرک به‌عنوان نرم‌کننده یا حذف تلخی شناخته می‌شود.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
مهم ترین مشخصات سود پرک

از سود پرک در تولید چوب شور برای ایجاد تردی و رنگ طلایی نیز استفاده می‌شود. در تولید شکلات و کاکائو برای بهبود طعم، رنگ و بافت آن در مقایسه با حالت خام طبیعی از سود پرک استفاده می‌شود.

همچنین برای غلیظ کردن بستنی و تبدیل آن از حالت میلک شیک به شکل سفت‌تر و حجیم‌تر استفاده می‌شود. علاوه‌براین، سود پرک برای ایجاد رنگ کاراملی در انواع غذاها از جمله نوشیدنی‌ها و سس‌ها استفاده می‌شود.

کاربرد سود پرک

کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی؛ تیتراسیون در صنایع غذایی

به عنوان یک قلیایی قوی، یکی از مهمترین کاربردهای سود پرک در تیتراسیون است که یک روش آزمایشگاهی رایج برای تعیین غلظت محلول ناشناخته است. در این فرآیند، اسید توسط یک محلول قلیایی خنثی می‌شود که معمولاً سود پرک(NaOH) است.

کاربرد اصلی تیتراسیون در صنایع غذایی تعیین و کنترل میزان اسیدیته، قلیاییت، نمک، قند و سایر محتویات در محصولات غذایی است. در واقع کنترل این محتویات در محصولات غذایی با کیفیت محصول، ارزش غذایی و ترجیحات مصرف‌کننده ارتباط مستقیم دارد.

برای مثال کنترل اسیدیته آب میوه‌ها نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی گروه‌های مختلف مشتریان دارد. به طور مستقیم با شاخص‌های کیفیت مانند رنگ، طعم و بافت آب میوه‌ها و شراب ارتباط دارد.

همچنین کنترل میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در محصولات غذایی اهمیت زیادی دارد. در فرآیند تولید پنیر (به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در جهان) از تیتراسیون یک بار در ابتدای فرآیند (برای تعیین اسیدیته شیر اولیه) و یک بار در پایان فرآیند (برای کنترل) استفاده می‌شود.

دیگر کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی

نمونه‌های دیگر شامل نظارت بر اسید استیک در سرکه، سس مایونز و سس گوجه فرنگی، اسید لاکتیک در ترشیجات، اسید فسفریک در نوشیدنی‌های کولا، قلیایی بودن آب خام در نوشیدنی‌ها، میزان نمک در میان‌وعده‌ها و چیپ‌ ها و همچنین میزان نیتروژن در فرآورده‌های گوشتی است.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
سود سوزآور: یک عنصر کلیدی برای زندگی روزمره

سود پرک

سخن پایانی

همانطورکه گفته‌شد کاربردهای سود پرک در صنایع غذایی به‌دلیل خاصیت قلیایی آن فراوان است. با توجه به این‌که رشد و توسعه صنایع غذایی در زمینه‌های بین‌المللی تقاضا برای سود پرک را در این صنایع ایجاد می‌کند، شرکت پاکدانمهر با توجه به بیش از یک دهه تجربه در صادرات سود پرک، به این تقاضای فزاینده پرداخته و یکی از تامین کنندگان معتبر این محصول است. برای ثبت سفارش و دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت پاکدانمهر مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − هشت =

با ما در تماس باشید