برای بررسی فرایند تولید سود پرک لازم است ابتدا درباره ماهیت آن اطلاعاتی داشته باشیم. در مطالب قبلی سایت به مهم ترین مشخصات سود پرک اشاره شد. با ما همراه باشید تا درباره این محصول کاربردی اطلاعات بیشتری به دست آوریم.
سود پرک محصولی کاربردی است که اصطلاح فنی آن سدیم هیدروکسید پرک است. این محصول به شکل پرک هایی سفید رنگ بوده و جذب کننده قوی رطوبت و محلول در آب و الکل است. فرمول شیمیایی سود پرک NaOH است. تولید سدیم هیدروکسید پرک از طریق تبخیر رطوبت موجود در کاستیک سودا انجام میشود.
از این محصول در مواردی که در زیر به آنها اشاره می کنیم استفاده میشود:
تقریبا همه انواع کاستیک سودا از طریق الکترولیز محلول سدیم کلراید یا همان آب نمک انجام میشود. این کار با استفاده از سه روش باتری جیوه ای (Mercury cell)، باتری دیافراگمی (diaphragm cell) و باتری غشایی (membrane cells) انجام میشود. در این فرایند در ازای هر یک تن کلرین، 2.25 تن کاستیک سودا با خلوص 50 درصد تولید میشود.
ماده خالص اولیه برای این کار نمک معمولی است که عموما به صورت ته نشین شده در سطوح زیر زمین وجود دارد. این ماده به صورت محلول با فشار بالا به داخل یک منبع آب پمپ شده و جمع آوری میشود. محلول سدیم کلراید معمولا براین یا آب نمک نامیده میشود.
تولید سود پرک در روش سنتی از طریق الکترولیز و با استفاده از آلیاژ جیوه یا باتری دیافراگمی انجام میشود. اما اخیرا استفاده از باتری غشایی تغییر یون به دلیل مسائل زیست محیطی و اقتصادی در حال افزایش است. در امریکا فرایند اصلی تولید سود پرک، با استفاده از باتری دیافراگمی انجام میشود اما در اروپا برای تولید سود پرک بیشتر از روش جیوه ای و غشایی استفاده میشود.